2020 ALES Geç Başvuru İşlemi Nasıl Yapılır? ALES Başvuru Ücreti Ne Kadar?

2020 ALES Geç Başvuru İşlemi Nasıl Yapılır? ALES Başvuru Ücreti Ne Kadar?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen ALES başvurularının ilk etabı tamamlandı. Sınava başvurmak isteyen ancak ilk başvuru dönemini kaçıran adaylar, ALES geç başvuru sayesinde sınav başvurusu yapabilecek. İşte ALES hakkında sıkça sorulan soruların yanıtları…
 
ALES Geç Başvuru Ne Zaman Açılacak?
ALES geç başvuruları ise 14 Temmuz 2020 tarihinde başladı.
 
ALES Başvurusu Nasıl Yapılır?
ALES geç başvurusu yapmak için ÖSYM’nin internet sitesinden T.C numarası ile şifre kullanarak online bir şekilde tamamlanabilmektedir.
 
ALES Geç Ücreti Nedir?
ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan sınava geç başvuru yapacak olanlar 195 TL bir sınav ücreti yatıracaklar.
 
ALES/2 Başvuru Tarihleri Ne Zaman Başlayacak?
ALES/2 başvuru işlemleri 1 Ekim ile 10 Ekim 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilebilecek. Sınav başvurusu yine ÖSYM sitesinden yapılabilecek.
 
ALES/2 2020 Geç Başvuru Ne Zaman Başlayacak?
ALES/2 geç başvuru tarihi 4 Kasım 2020 itibariyle başlayacak. Başvuru yapmak isteyenler ise ÖSYM sitesinden kimlik numarası ve şifresi ile giriş yaptıktan sonra online olarak başvuru yapabilecek.
 
ALES/2 2020 Sınavı Ne Zaman?
ALES-2 6 Aralık 2020 tarihinde ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek. 
 
ALES 2020 Sonuçları Ne Zaman?
ALES-2 2020 sınav sonucu 7 Ocak 2021 tarihinde öğrenilebilecek.
 
ALES Açılımı Nedir?
ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan sınavın açılımı Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı şeklindedir.
 
ALES Ne İşe Yarar?
Lisansüstü eğitimi almak isteyen bireylerin ve akademik personel için açılan kadrolara atanmak isteyenlerin girmesi gereken sınavdır. Aynı zamanda doktora yapmak için gereken sınavlar içerisinde de bu sınav yer alır. 
 
Kimler ALES Başvurusu Yapabilir?
ÖSYM şartları taşıyan bireyler rahatlıkla ALES başvuru işlemlerini gerçekleştirebilir. Başvuru koşulları için ÖSYM’nin kendi sitesinden doğrudan bilgi alınabilir.
 
ALES Puanı Kaç Sene Geçerli?
Sınavın geçerlilik süresi, sınav sonucu açıklandığı yıldan itibaren 5 sene boyunca geçerlidir.
 
ALES 2020 Konuları Nelerdir?
“ALES sınavında hangi konulardan soru çıkıyor?” sorusu ise sınavın başvuru tarihleri kadar merak edilen bir sorudur. Bu sınavda matematik, geometri, sayısal mantık, Türkçe ve de mantıksal akıl yürütme konuları içeren sorular yer almaktadır. 
 
ALES Soru Sayısı Nedir?
ALES soruları 50 tane sayısal ve 50 tane sözel soru yer almaktadır. Sınav süresi ise 150 dakika yan 2,5 saattir. Kullanıcılar arama motorlarına daha çok “ALES kaç soru 2020” şeklinde sorduğu görülmekte olup 2020 yılında da soru sayısı 100 adet olacaktır.
 
ALES Nasıl Hazırlanmak Gerekir?
Sınava hazırlanmak, sınavdan yüksek puan almak için internetten ders videoları izlenebilir ve bol sayıda soru çözülebilir ya da eğitim kurumlarından eğitim alınabilir. Aynı zamanda 2020 ALES sınavına hazırlanırken ÖSYM ALES çıkmış sorular mutlaka incelenmelidir.

Yorum Bırak (Mail Adresiniz Görünmeyecektir.)

Security Code