Udumbara Çiçeği Bulduğunuzu Nasıl Anlarsınız?

Udumbara Çiçeği Bulduğunuzu Nasıl Anlarsınız?

Budizm inancında 3 bin senede bir defa açtığına inanılan Udumbara çiçeği Türkiye’de görüldü mü? Zaman zaman ülkemizin çeşitli yerlerinde görüldüğü iddia edilen bu Avatar çiçeğinin, Çanakkale Lâpseki ilçesinde beybaş köyü sınırlarında görüldüğüne dair haberler mevcut. Peki, Udumbara çiçeği bulduğunuzu nasıl anlarsınız?

Udumbara Çiçeği Nedir?

Budizm inancına göre çok nadir görülen ve üç bin yılda sadece bir defa çiçek atığına inanılan bir çiçek türüdür. "Türkiye’de udumbara görüldü mü?" diye araştıran vatandaşların efsane hakkında daha da bir meraklandığı görülmekte olup, efsanenin yayılışı da bu sebepten hız kazanmıştır.

Bu çiçek cennetten gelen bir hayır çiçeği olarak bilinmektedir.

Udumbara Çiçeği Efsanesi Gerçek Mi?

Bu çiçeğin Budizm’de eski Sanskritçe dilinde cennetten geldiğine inanılan çiçek anlamına geldiğinden ötürü gören kişilerin cennette yaşayacakları inancı bulunmaktadır. Bu nedenle 3 bin senede bir görülen bu çiçek bu nedenle çok önemlidir.

Udumbara Ne Demek?

Sanskritçe kelime anlamı olarak aslında “cennetten gelen çiçek” manasındaki bu çiçeğin zaman zaman ülkemizde de görüldüğüne dair haberler çıkmaktadır. Avatar çiçeği olarak da bilinen bu çiçek Budistler için adeta vazgeçilmezdir.

Udumbara Çiçeğini Bulana Ödül Var Mı?

Bu çiçeği görmenin maddi değil ama manev bir ödülü olduğuna inanılmaktadır. Çiçeği gören kişi Budizm inancına göre dünyada cennetteymiş gibi yaşar. Ama bu çiçeği bulana para verilmez.

Udumbara Çiçeğini Kopartmanın Cezası Var Mı?

Görülmesi bile oldukça zorlu olan bu çiçeğin koparılmasının herhangi bir cezası bulunmamaktadır. Ancak efsaneye göre çiçeği görenin dünyada sanki cennetteymiş gibi bir hayat süreceğine inanıldığı için bile isteye koparılacağı düşünülmemektedir.

Udumbara Nasıl Anlaşılıır?

Bu çiçek ağaçların dallarında bir parazit olarak yetişir. Youlan Paulo adıyla da bilinen çiçeğin sapı yaklaşık olarak 7mm olup, gövdesi ise 1mm boyunda çok ufak bir çiçektir.

Üzerinde yaşamını sürdürdüğü ağacın meyvesinin içerisinde yaşadığı ve yetiştiği için bu çiçeği görmek çok zordur. Çiçek görseldeki gibi görünmektedir.

Budizm Nedir?

Farklı düşüncelere göre din ya da felsefe olarak tanımlanan Budizm; hayattaki acı ve zorlukların kaynaklarını açıklamak ve de bunları çözebilmek için yollar gösterir. Budizm öğretilerinin temelinde meditasyon uygulamaları ile iç dünyaya bakış, karma adı verilen neden sonuç zincirleri yer alır. Budizm inancının ya da felsefesinin kurucusu ise “Tarihi Buda” denilen Siddhartha Gautama olarak bilinmektedir. Fakat bu inanç ya da felsefenin çok derin ve kapsamlı bir tarihi mevcuttur.

Budizm Kelime Anlamı Nedir?

Sanskritçe dili ile Pali dillerinde yazılmış olduğu görülen Budist metinlerinde; uyanmış birey ya da farkında olan manasındaki Buddha kelimesinden ortaya çıkmıştır.

Yorum Bırak (Mail Adresiniz Görünmeyecektir.)

Security Code