21 Haziran 2020 Halkalı Güneş Tutulması Hangi Ülkelerden İzlenebilecek?

21 Haziran 2020 Halkalı Güneş Tutulması Hangi Ülkelerden İzlenebilecek?

21 Haziran 2020 tarihinde saat 09:42’de sıfır derece yengeç burcunda halkalı güneş tutulması gerçekleşecek. 21 Haziran halkalı güneş tutulması Türkiye’den görülecek mi? Güneş tutulmasının etkileri olacak mı? Detaylar yazımızın devamında…

Halkalı Güneş Tutulması Nedir?

Bu tür güneş tutulmalarında esasen Güneş ve Ay aynı hizada yer alır ancak Ay, Güneş’e göre çok daha ufak göründüğü için oluşan tutulma yüzüğe benzetilir. 21 Haziran günü gerçekleşecek olan tutulma da bu şekildedir.

 

Güneş Tutulması Etkileri Neler?

Tutulmaların hem burçlar hem de gezegenler üzerinde etkileri olduğu söylenmektedir. Astrologlar ve gök bilimciler, bu konuları detaylı bir şekilde yorumlamaktadır.

 

2020 Yılında Görülecek Tutulmalar?

2020 senesinde tam olarak altı tane tutulma gerçekleşecek. Bunlardan yaz başlangıcına denk gelenleri ardı ardına üç tane olacak. Yaz başlangıcında gerçekleşecek sıralı tutulmaların ilki 5 Haziran 2020 tarihinde ay tutulması olup, bunu 21 Haziran 2020 güneş tutulması takip edecek. Sonrasında 5 Temmuz 2020 tarihinde ise ay tutulması ile yaz başlangıcının tutulmaları sona erecek.

 

Kaç Çeşit Güneş Tutulması Var?

3 tip güneş tutulması vardır. Bunlar; tam Güneş tutulması, halkalı Güneş tutulması ile parçalı Güneş tutulmasıdır. Tam tutulma sırasında Dünya üzerine gelen ışınların tamamı kesilir. Halkalı tutulmada; Ay yuvarlak olması sebebiyle Dünya’dan uzaklaşır ve Güneş’in tamamını kapatamadığı için tutulma halk şeklinde gözlenir. 21 Haziran 2020 tarihinde gerçekleşecek olan tutulma da bu şekildedir. Parçalı tutulma ise Ay’ın, Güneş’i kısmen kapattığı durumda ortaya çıkar.

Bilim insanlarının hesaplarına göre yıl içerisinde en az iki kez en çok ise beş kez güneş tutulması olabilir. Ay, Dünya’nın çevresindeki dönüşünü aynı doğrultuda tamamlamadığı için her ay tutulma gerçekleşmez. Eğer dünya çevresinde aynı doğrultuda dönseydi yıl içerisinde on iki kez tutulmanın gerçekleşmesi gerekirdi

 

Halkalı Güneş Tutulması Ne Zaman?

Halkalı Güneş Tutulması 21 Haziran 2020 tarihinde saat 09:42’de itibariyle başlayacak.

 

Halkalı Güneş Tutulması Türkiye’den Görülebilecek Mi?

Bu tutulma Türkiye üzerinden kısmen görülebilecek olup, saat 09:42’de başlayacak.

 

Halkalı Güneş Tutulması Hangi Ülkelerden Görülebilecek?

Bu tutulma Suudi Arabistan, Orta Afrika, Kuzey Hindistan, Çin ve Pakistan üzerinde tam olarak izlenebilecek.

Yorum Bırak (Mail Adresiniz Görünmeyecektir.)

Security Code