Hangi İller Maske Takmak Zorunda?

Hangi İller Maske Takmak Zorunda?

Koronavirüs salgını nasıl önlenebilir sorusu üzerine İstanbul, Ankara ve Bursa'nın da liste içerisinde yer aldığı 47 ilde kesinlikle maske takma zorunluluğu oluşturuldu. Peki, Maske takma zorunlu iller hangileri? Maske takmayana para cezası var mı?

Son birkaç gündür vaka sayısındaki yükselişin ardından ülkemizdeki 44 il ile 3 büyükşehir için maske takma zorunluluğu ilan edildi. Maske takmanın zorunlu olduğu ve maskesiz olanlara para cezası uygulanacağı illerin listesi.

Maske Virüsten Korur Mu?

COVID-19 virüsünün yol açtığı ve dünyada pandemi olarak ilan edilen bu salgından korunma yolları içerisinde maske takma zorunluluğu da yer alıyor. Ancak maskenin koruyuculuğunun nitelikli maskeyi doğru şekilde takmaktan geçtiğinin de altını çizmek gerekiyor.

Maske Yasağı Ne Zaman Bitecek?

Maske takma zorunluluğu ne zaman bitecek şeklindeki sorulara şuan için bir yanıt bulunamazken, konuyla ilgili en net bilginin vaka sayısındaki düşüş ile koronavirüs salgınında uygulanması gereken toplumsal kuralların dışına çıkılmamasının süreyi kısaltabileceği söylenebilir.

Hangi İllerde Maske Zorunlu?

Vaka sayısında artış gözlenen illerde ve 3 adet büyükşehirde uygulamaya konan bu maske takma zorunluluğu özellikle insan sayısının fazla olduğu illeri kapsıyor. Koronavirüs korunma yolları içerisinde yer alan maske takma zorunluluğu, beraberinde cezaları da getirdi. İşte maske zorunlu olan iller listesi:

Adıyaman, Aydın, Sivas, Ardahan, Afyonkarahisar, Kırklareli, Balıkesir, Batman, Bursa, Denizli, Düzce Amasya, Elazığ, Malatya, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Siirt Muş, Isparta, İstanbul, Şırnak, Karabük, Ankara, Diyarbakır, Kocaeli, Konya, Kütahya, Mardin, Bolu, Muğla, Kahramanmaraş, Nevşehir Osmaniye, Bartın, Sakarya, Tunceli, Uşak, Zonguldak, Erzurum, Kayseri, Rize, Şanlıurfa, Eskişehir Burdur

Maske Takmama Cezası Kaç Para?

Koronavirüs salgınından korunmak için getirilen önlemler içerisinde sosyal mesafe kuralına uymanın yanı sıra maske takma zorunluluğu da yer alıyor. Sürecin sağlıklı bir şekilde kontrol altında tutulabilmesini sağlayacak olan önlemlerin bazıları uygulanmadığı takdirde para cezasına kadar yaptırımlar uygulanabiliyor. Bu bağlamda maske takmanın zorunlu olduğu illerde açık alanlarda dahi maske takılmadığı zaman vatandaşlar, maddi bir ceza ile karşı karşıya kalacak. Yukarıda yer alan illeri kapsayan bu durumun başka illerde geçerli olup olmadığı ise duruma göre değişiklik göstermekte.

Maske takmayan bireylere kesilen para cezası illere göre farklılık göstermekle beraber 900 – 3.500 TL arasında ceza ücretleri değişiyor. Ancak kesilen cezalar değişkenlik gösterebiliyor.

Yorum Bırak (Mail Adresiniz Görünmeyecektir.)

Security Code