Remdesivir Koronavirüs Hastalığını İyileştirir Mi?

Remdesivir Koronavirüs Hastalığını İyileştirir Mi?

Corona virüs hastalığının tedavisi araştırılırken, ortaya konan yeni bilgiye göre remdesivir adlı etken maddenin corona virüs hastalığında etkili olabileceği açıklandı. İşte Koronavirüs enfeksiyonunda kullanılabileceği konuşulan remdesivir etken maddesi hakkında detaylar..
 

Remdesivir viral hastalıklarda kullanıldı mı?

Bu etken maddenin geçmiş yıllarda ortaya çıkan viral hastalıkların tedavisinde kullanıldığı bilinmektedir. Remdesvir etken maddesinin etki ettiği hastalıklar;
 
Respiratuvar sinsitiyal virüsü hastalığı,
Junin virüsü hastalığı,
Lassa ateşi virüsü hatalığı,
Nipah virüsü hastalığı,
Hendra virüsü hastalığı,
Korona virüs kaynaklı MERS ve SARS
hastalıkları da dâhil olmak üzere tek sarmallı olan RNA virüslerine antivirütik etki gösterebildikleri çalışmalar sonucunda ortaya konmuştur.
 

Remdesivir ilacını kim açıkladı?

Dünya Sağlık Örgütü, korona virüsü hastalığına karşı son dakika açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada DSÖ, remdesivir isimli etken maddenin corona virüs hatalığına yakalanan hastalarda iyileştirici etki gösterdiğini ifade etti.
 

Koronavirüs tedavisi mi bulundu?

Corona virüs hastalığının tedavisi bilim insanları tarafından halen araştırılmakta olup, virüse karşı etki gösteren ilaçların klinik denemelere alındığı ifade edilmektedir. Çin, 6 Şubat 2020 tarihinde Giead Sciences firması tarafından geliştirilmiş olan Remdesivir isimli ilacı, klinik deneylerde kullanılabilmesi adına onay vermişti.
 
Covid-19 hastalığından korunmanın önemine vurgu yapan bilim insanları, sosyal temasın minimuma indirilmesinin hastalığın yayılmasına karşı en etkili davranış olduğunu belirtmektedir. Bunun yanı sıra Covıd-19 virüsünden korunmak için "Koronavirüs Enfeksiyonundan Korunma Yolları - COVID-19" başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.
 

Koronavirüs enfeksiyonunda ivermectin etkili değil mi?

İvermektin maddesi, çok sayıda parazit enfestasyonu tedavisinde yer almakta olup, Koronavirüs enfeksiyonu üzerinde nasıl bir sonuç verdiği henüz netleşmemiştir. Covıd-19 hastalığının klinik tedavisinde henüz semptoma yönelik uygulamalar yer almaktadır.
İvermectin etken maddesi ile ilgili detaylı bilgiye "İvermectin Koronavirüs Hastalığında Ne Kadar Etkili?başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Remdesivir korona virüs hastalığında etkili mi?

Etken maddenin henüz korona virüs enfeksiyonunda ne ölçüde başarı sağladığı hala netlik kazanmamakla beraber, etkenin virüse karşı olumlu tepki verdiği görülmüştür. Araştırmacılar, remdesivir etken maddesi başta olmak üzere virüse karşı koyabilecek tedaviyi bulabilmek için çalışmalarını sürdürmektedir.
 

Remdesivir nedir?

Remdesivir, nükleotid analogları kategorisinde yer alan yeni bir tür antiviral özellik taşıyan ilaçtır. Gilead Sciences, Ebola hastalığı ve Marburg hastalığının tedavisi için ortaya çıkartmış olduğu bu ilacın sorasında birçok viral hastalıkta antivirütik etki gösterdiği ortaya konmuştur.

Yorum Bırak (Mail Adresiniz Görünmeyecektir.)

Security Code