Diş Fırçalama Teknikleri Nelerdir Ve Nasıl Uygulanır?

Diş Fırçalama Teknikleri Nelerdir Ve Nasıl Uygulanır?

Diş fırçalama teknikleri özellikle ağız sağlığının uzun süreli korunmasında çok önemlidir. Diş çürüğü ve diş ağrısı durumunda ilk olarak ağız sağlığının nasıl bakıldığı incelenir. Ağız sağlığı yediğimiz gıdalardan diş fırçalama tekniklerine kadar çok kapsamlı bir konudur. İşte fırçalama teknikleri…
 
 
Diş fırçalamayı tekniklerini bilip, dişlerin ve dilin doğru şekilde fırçalanması sağlıklı diş ve diş eti için çok önemlidir. Hatalı diş fırçalama uygulamaları ağız sağlığı için yeterli etkiyi sağlamayacağı gibi, bir de diş ve diş etlerine zarar verebilir.
 
Diş fırçaları kullanarak diş fırçalamanın, birden fazla tekniği bulunmakla beraber, konunun uzmanlarından mutlaka ki diş yapısı ve sağlığı hakkında bilgi almak gerekir. Dokusu yumuşak bir fırça mı yoksa orta sertlikte bir fırçanın mı dişleriniz için uygun olacağı ya da florür içeren bir diş macunun mu ağız sağlığınıza uygun olacağı mutlaka uzman doğrultusunda belirlenmelidir.
 
Ancak diş fırçasının ömürlük olmadığı ve en fazla 3 ayda bir defa yenilenmesi gerektiği unutulmaması gereken konulardan bir tanesidir. Aynı şekilde  diş macununun da zaman zaman değiştirilmesi, ihtiyaca uygun özellikteki macunun alınması gereklidir.

Doğru Diş Fırçalama Teknikleri

Bakımlı diş ve diş etleri için ilk adım dişleri doğru teknikle fırçalamayı bilmekten geçer.
 
Dişlerin farklı bir durum olmadığı takdirde günde 2 kez, sabah ve akşam olacak şekilde ikişer dakika boyunca fırçalaması gerekir. Bu süre boyunca alt çene üzerindeki dişler, üst çenede bulunan dişler eşit süre fırçalanmalıdır. Diş fırçalama süresi için bir saatten yardım alabilirsiniz. Dişleri fırçalarken, fırçasının tutuş şekli fırçalanacak dişe göre değişmektedir.
 
Diş fırçalama teknikleri;
  • İç kısımdan ve dış taraftan başlamak ve fırçaya 45 derecelik bir açı vererek, bütün dişleri eşit sürelerde fırçalamak gerekmektedir.
  • Çiğneme yüzeylerini atlamaksızın, fırçayı ileri-geri şeklinde hareket ettirilmelidir.
  • Ön dişlerin, iç kısımlarını fırçalarken, fırçayı mutlaka dik olacak şekilde yönlendirip ucuyla yukarı-aşağı nazik fırça darbeleri uygulanmalıdır.
  • Diş eti çizgisince yumuşak bir biçimde fırçalaması gerekmektedir.
  • Dilin arkadan öne olacak şekilde süpürme hareketi ile yiyecek parçaları temizlenmelidir. 
  • Ekstra ferah bir temizlik için üst damağınızı yumuşak bir biçimde fırçalanması da atlanmamalıdır. 
  • Tüm ağız temizliğini tamamlamak adına uygun bir gargara ile ağız çalkalanmalıdır. 
Yukarıda yer alan maddelerde yazanları eksiksiz bir biçimde uygularsanız, dişlerinizi doğru tekniklerle temizlemiş olursunuz. Ağız sağlığınızı korumak adına bu fırçalama tekniklerini alışkanlık haline getirmek gerekmektedir. Bunları uyguladığınız zaman tertemiz bir ağız içi ve sağlıklı dişlere kavuşursunuz.
 
Ancak ağız sağlığınız için 6 ayda bir diş hekiminize muayene olmanın da önemli olduğunu unutmayın.
 
Yakın zamanda yarışma programlarında ilgi çekici sorular yer almakta. Bunlardan bir tanesi de Hangi adla bilinen diş fırçalama tekniği yoktur cevabı ise arama motorları üzerinden en fazla araştırılan konular arasında yer almaktadır. İşte diş fırçalama tekniklerinden olmayan isim ise Sturdman olacaktır. Diş fırçalama teknikleri sturdman isminde bir diş fırçalama tekniği yoktur.
 

Diş fırçalama tekniklerinin adları

Aşağıda diş fırçalama tekniği adları yer almaktadır. Bunlar;
  • Charters yöntemi ile diş fırçama
  •  
  • Roll yöntemi ile diş fırçalama
  •  
  • Modifiye stilman yöntemi ile diş fırçalama
  •  
  • Bass yöntemi ile diş fırçalama

 

KAYNAK:

Yorum Bırak (Mail Adresiniz Görünmeyecektir.)

Security Code